Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
OPAK AS
Selskap

Viktige utmerkelser for OPAKs prosjekter

I oktober vant to av OPAKs prosjekter prestisjetunge priser: Carpe Diem Demenslandsby vant Årets Helsebygg 2020 og Deichman Bjørvika vant Betongtavlen 2020.

19/11/2020

I oktober vant to av OPAKs prosjekter prestisjetunge priser: Carpe Diem Demenslandsby vant Årets Helsebygg 2020 og Deichman Bjørvika vant Betongtavlen 2020.

Årets Helsebygg 2020 gikk til Carpe Diem Demenslandsby, der OPAK har vært byggherreombud for Bærum kommune. Nohrcon står for kåringen, som har som viktigste kriterium at konstruksjonen gjør en forskjell for innbyggerne og brukerne som bor i den. I begrunnelsen står følgende: «Prisen for Årets helsebygg 2020 går til Norges første demenslandsby: Carpe Diem i Bærum kommune, som vant foran to andre nominerte prosjekter. Juryen fremhevet blant annet hovedgrepet i prosjektet «som et hjem» som går igjen i alle løsningene, inntil den offentlige avstemningen bestemte hvem som vant.» OPAK er stolte av at Carpe Diem Demenslandsby blir anerkjent på denne måten, og ønsker å takke Bærum kommune for et meget godt samarbeid i prosjektet.

Vinneren av Betongtavlen 2020 ble Deichman Bjørvika, der OPAK har bistått med byggeledelse. Betongtavlen deles ut av Norsk Betongforening, og er en utmerkelse som løfter frem byggverk hvor betong er brukt på en «miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte». I juryens begrunnelse trekkes blant annet følgende frem om Deichman Bjørvika: «Et kjennemerke ved bygget er det mye omtalte foldetaket. Når man beveger deg oppover i etasjene, blir mer og mer av foldetaket synlig. – Disse foldene gir styrke i betongkonstruksjonen og muliggjør store spenn. Det er i tillegg et flott skue innvendig med sine «båtskrog» som går i ulike vinkler». Bygget får også ros for «smart bruk av betong», som er med på å redusere klimagassavtrykket. Bærekraftig bruk av betong er et satsingsområde for OPAK, og vi ønsker å takke byggherre Oslo kommune for muligheten til å bidra i dette spennende og nyskapende prosjektet.

Som selskap er det motiverende for OPAK å få så konkrete tilbakemeldinger på at vår brede kompetanse innen både prosjektledelse og byggeledelse bidrar til strålende resultater og betydningsfulle konstruksjoner.

Relevante artikler