Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

OPAK inngår rammeavtale med Fosen Vind

Fosen Vind DA bygger Europas største landbaserte vindkraftanlegg i Midt-Norge.

13/3/2018

Fosen Vind DA bygger Europas største landbaserte vindkraftanlegg i Midt-Norge. Vindparkene bygges på Fosenhalvøya, Hitra og i Snillfjord. Med sine 1000 MW vil vindparkene produsere 3,4 TWh fornybar energi i året når de står ferdige i 2020.

OPAK er stolt over å ha vunnet rammeavtale med Fosen Vind på byggeledelse og koordinering av helse og sikkerhet for utbyggingene. Rammeavtalen ble vunnet i samarbeid med WSP Norge, og har en varighet til ut 2020. Det er Statkraft som gjennomfører utbyggingen på vegne av Fosen Vind.

Vi er veldig fornøyde med å få arbeide med Statkraft i en spennende og fremtidsrettet utbygging, sier Roger Beite Færestrand, leder av OPAK Trondheim. Statkraft er en kompetent og profesjonell aktør, og vi opplever god dialog og godt samarbeid fra første stund.

Statkraft har erfaring fra andre vindkraftutbygginger, blant annet i Sverige og i Storbritannia, og bygger videre på denne kompetansen i porteføljen i Midt-Norge. Utbyggingene på Fosen består av seks parallelle prosjekter med en total estimert prosjektkostnad på ca. 11 mrd. kroner. Teamet som skal løse denne oppgaven består av Statkraft ansatte, entreprenører og innleide fra OPAK/WSP og andre leverandører.

Vi deler Statkrafts oppfatning av at byggelederen skal ha en lederfunksjon i oppdraget, og at de skal være selskapets representant på byggeplassen. Våre byggeledere er opptatt av å sikre kundens interesser gjennom å skape god dialog med alle partene i prosjektet og å øke kvaliteten i arbeidene. I samarbeid med Statkrafts prosjektledere og prosjektteam vil OPAK bidra til en sikker og lønnsom utbygging av vindkraft i Midt-Norge, avslutter Roger Beite Færestrand.

Relevante artikler