Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
OPAK AS
Selskap

OPAK styrker kompetansen på betong

Vedlikehold og rehabilitering av betong vil utgjøre et vesentlig bidrag til en bærekraftig byggebransje fremover, sier avdelingsleder i OPAK, Jan Johansen.

15/10/2020

– Vedlikehold og rehabilitering av betong vil utgjøre et vesentlig bidrag til en bærekraftig byggebransje fremover, sier avdelingsleder i OPAK, Jan Johansen.

OPAKs avdeling for byggfaglig spesialrådgivning har styrket fagmiljøet spesialisert på betong. Med seg på laget har de fått Andres Belda Revert, som har en doktorgrad innen armeringskorrosjon i karbonatisert betong og master i byggeteknikk og betongteknologi.

Nyansatte Revert går inn i rådgiverteam sammen med Åsmund Blindheim, som har hatt fokus på rehabilitering av betong i sin praksis som prosjektleder hos entreprenør. I tillegg har han en bachelor i byggeteknikk.

– Andres og Åsmund utgjør et meget sterkt rådgiverteam, som i tillegg til høy teoretisk kompetanse også har erfaring fra vurdering av tilstanden på betong og gjennomføring av rehabiliteringsprosjekter, sier avdelingsleder Jan Johansen.

Bidrar til bærekraftig bransje

Johansen mener at tilstandsvurdering av betong og rådgivning om hvordan betong kan gjenbrukes, kommer til å stå svært sentralt i bygg- og eiendomsbransjen fremover.

– Omlag 80 prosent av bygninger som vil være i bruk i 2050, er allerede bygget. Vedlikehold og rehabilitering av bestående betong vil være et vesentlig bidrag til en bærekraftig bygg- og eiendomsbransje. Gjenbruk av materialer blir stadig viktigere, og betongstrukturer utgjør en vesentlig del av dette, sier han.

Dekker alle byggfag

OPAKs avdeling for byggfaglig spesialrådgivning tilbyr flere tjenester utover rådgivning om betong. Avdelingen har 15 rådgivere og dekker alle byggfagene. Rådgiverne bistår aktører i bygg- og eiendomsmarkedet med å utarbeide dokumentasjon i byggeteknisk sammenheng. De bistår også oppdragsgivere med rådgivning og prosjektadministrasjon ved rehabilitering av alle typer konstruksjoner.

OPAKs formål er å gi kundene riktige og gode faglige råd som hele veien tar hensyn til helheten, ifølge Johansen.

– OPAK går aldri på akkord med egen faglighet, og vi er store nok til å gi de riktige rådene uansett hvem som er oppdragsgiver eller aktør i en sak.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Jan Johansen
Avdelingsleder, Byggfaglig Spesialrådgivning
Tlf. 920 10 376
E-post: jan.johansen@opak.no

OPAK tilbyr høy kompetanse og et bredt spekter av rådgivningstjenester til bygg-, anleggs- og eiendomsmarkedene. Våre kjerneytelser er prosjektledelse, byggeledelse, leietakerbistand, anskaffelser, konseptvalgutredning, usikkerhetsanalyse, byggfaglig spesialrådgivning, eiendomsrådgivning, energi- og miljørådgivning. Selskapets ansatte har bakgrunn som sivilingeniører og ingeniører, sivilarkitekter, mur- og tømrermestere, elektrikere og rørleggere, samt sivil- og bedriftsøkonomer. Se www.opak.no for mer informasjon.

Relevante artikler