Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

OPAK vant oppdrag for Statsbygg i Bergen

24/10/2017

Statsbygg skal bygge et nytt undervisningsbygg for Høgskolen på Vestlandet (HVL) på Kronstad i Bergen. Nylig signerte OPAK kontrakt på oppdraget som Statsbyggs byggherreombud i prosjektet.

– Vi er veldig glad for at vi vant dette oppdraget. Statsbygg er en stor, profesjonell byggherre som vi ser frem til å jobbe for igjen. OPAK var i flere år engasjert som byggeledere for Statsbygg under byggingen av «2014-bygget» på Kronstad. Vi kjenner derfor Statsbygg og Høgskolen på Vestlandet godt fra før, og vi ser med forventning frem til å være med på den videre utviklingen av campusen på Kronstad, sier regionleder i OPAK Bergen, Lars Furheim.

Oppdraget har et estimert volum på ca. 6.000 timer og engasjerer tre medarbeidere i rollene som hovedbyggherreombud, byggherreombud tekniske fag og byggherreombud byggfag.

Det nye bygget skal komplettere det eksisterende høyskoleanlegget slik at det inngår i en helhetlig campus på Kronstad. Bygget er på 14.300 m2 og skal bygges med høye miljøkrav iht. BREEAM Excellent og ZEB-0-EQ. «Edens hage», som bygget kalles, skal blant annet inneholde undervisningsrom, lesesaler, studenttorg og kontorer for ansatte ved høyskolen.

Forutsatt at finansieringen fra Regjeringen kommer på plass i november, blir det byggestart tidlig i 2018 og ferdigstillelse til skolestart i 2020.

Relevante artikler