Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
OPAK AS
Selskap

Prosjektadministrasjon for Ellingsrudåsen Borettslag

Da Ellingsrudåsen borettslag i 2020 oppdaget frostskader på fasadene til høyblokkene

12/12/2022

Da Ellingsrudåsen borettslag i 2020 oppdaget frostskader på fasadene til høyblokkene i Henrik Sørensens vei 5-7-9 og 11, ble OPAK v/ Bjørn Brodin engasjert for å finne entreprenør som kunne sikre fasadene. Oslo Murmesterbedrift tok utfordringen og satte opp byggegjerder og fikk sperret av område rundt fasadesidene med størst skade, totalt 4 høyblokker. I løpet av våren og sommeren 2020 ble det gjennomført sikringsarbeider og det ble skissert 3 mulige prosjekter.

OPAK bisto styret med diverse avklaringer, og det ble besluttet å gå videre med en løsning som inkluderte riving av eksisterende teglesteinsforblending, utskifting av vinduer, og omlegging av tak.

Vår/sommeren 2021 engasjerte styret OPAK for prosjektadministrativ bistand i prosjektet, og på høsten ble kontrakten med Oslo Murmesterbedrift på over 40 MNOK signert.

Etter at prosjektet ble påstartet, viste det seg at det var store mengder asbestholdige materialer i konstruksjonen. Totalt er det kjørt ut over 30 tonn med asbesthodlig materiell. Ved oppstart av siste blokk, nr. 11, viste det seg at taket var utett, og det lakk vann inn i flere leiligheter og i fellesareal. Etter råd fra OPAK og entreprenør besluttet styret å bygge tak-over-tak på hele nr. 11.

Ca. et år etter oppstart er det er gjennomført byggemøter ca. hver 14. dag, det er avholdt 2 beboermøter, ca. 40 stikkontroller er gjennomført og det er gått ferdigbefaring av de siste fasadene på nr. 11. Målet er å få ned stillasene til før jul.

Vi takker beboere og styret i Ellingsrudåsen borettslag for tillitten i oppdraget, og takk til Oslo Murmesterbedrift for godt samarbeid.

Relevante artikler