Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
OPAK AS
Selskap

Pandemiåret 2020: Unngikk permitteringer, ansatte flere

Prosjekter ble stanset da pandemien kom til Norge, og oppdrag forsvant. Men permitteringer var ikke aktuelt.

Prosjekter ble stanset da pandemien kom til Norge, og oppdrag forsvant. Men permitteringer var ikke aktuelt. Tvert om. På tross av motvinden i 2020, har OPAK ansatt flere.

– 2020 har vært et krevende år for mange i vår bransje. Men vi har valgt å investere i enda flere ansatte, og har et enda sterkere lag nå enn før pandemien, sier Jan-Henry Hansen, administrerende direktør i OPAK. -Vi har vært her i 60 år, og skal være her i 60 år til. Vi vet at markedet kommer tilbake. Da skal vi ha den beste kompetansen.

Sommeren 2020 falt omsetningen i hele markedet, også for OPAK. Der og da ble situasjonen vurdert som alvorlig, men ledelsen var fast på to ting: Vi skal ta vare på de ansatte, og OPAK skal være et enda bedre selskap etter pandemien.

– OPAK er en sterk bedrift med ryddige finansielle forhold. Vi ville ikke falle for fristelsen med kortsiktige løsninger som permitteringer og statlig støtte, sier Hansen.

I løpet av 2020 har OPAK økt antall ansatte, og har fortsatt å rekruttere i 2021 for alle de tre OPAK-selskapene i Oslo, Bergen og Trondheim. Ved utgangen av april var det 130 ansatte i OPAK-gruppen.

Etter kontinuerlig omsetningsvekst de siste ti årene, endte 2020-omsetningen på 194,3 millioner kroner, mot 194,8 millioner kroner året før. Driftsresultatet ble 4,9 millioner kroner, mot 13,0 millioner kroner i 2019.

– Vi tar vare på folkene våre, og vi har investert for fremtiden. Det er 2020 i et nøtteskall, sier Hansen.

Relevante artikler