Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
OPAK AS
Selskap

Landet rammeavtale med Sporveien

Arbeidsfellesskapet Insenti Samferdsel, OPAK og Holte Consulting, med underleverandører Insenti AS, Novaform, Structor, Amberg Norge, KoPro Kontrakt- & Prosjektledelse, Banetjeneste og Husby Engineering ble nylig tildelt rammeavtale med Sporveien. Dette arbeidsfellesskapet har flere års erfaring fra samarbeid i rammeavtaler for Bane NOR.

5/3/2024

– Kollektivtransport er et høyaktuelt satsningsområde, og det vil skje mye de neste årene. Gjennom denne avtalen får vi muligheten til å bistå Sporveien med å lede og gjennomføre prosjekter på og rundt trikk, T-bane og buss, som blant annet inkluderer bygg, anlegg, signal og sikring, sier Marit Liv Solbjørg, daglig leder i Insenti Samferdsel, på vegne av arbeidsfellesskapet.

– Sporveien harmange spennende prosjekter på gang, vi gleder oss til å kunne bidra med den brede kompetansen vi besitter i OPAK, både på samferdsel, bygg, rehab. og vedlikehold.  Vi er klare og rustet for de oppdrag som kommer, og det er også gledelig at arbeidsfellesskapet som vi har videreføres med Sporveiene, fortsetter Øystein Aasprong, avdelingsleder forbyggeledelse i OPAK.


Kvalitet, kompetanse og kapasitet var avgjørende

Rammeavtalen omfatter byggeledere og kontrollingeniører som i hovedsak skal dekke bygg, anlegg, under- og overbygning bane, KL, signal- og sikringsanlegg, lavspent elkraft/sterkstrøm, tele og automatisering, ingeniørgeologi og geoteknikk. Andre fag kan også bli forespurt.

Tildeling av kontrakt skjedde på grunnlag av det beste forholdet mellom pris og kvalitet, underbygget av kompetanse, leveranseevne og kapasitet. Inntil 10 kvalifiserte leverandører kunne bli invitert til å levere tilbud i konkurransen.

En del av tilbudet omhandlet arbeidsfellesskapets leveranseevne, og følgende var avgjørende for tildelingen:

Insenti Samferdsel, OPAK og Holte Consulting med underleverandører har stabil tilgang på kvalifiserte ressurser. Et betydelig antall av disse er bosatt i Oslo- og Østlandsområdet. Selskapene kan tilby sterk kompetanse og kapasitet og være en solid leverandør til Sporveien.


Dekker bredden og dybden

– Vi valgte å delta i konkurransen som et arbeidsfellesskap med tre likeverdige selskaper. Vi har med oss en rekke meget kompetente underleverandører, og totalt sett utfyller vi hverandre godt. Vi har god erfaring med tilsvarende samarbeid fra tidligere. En stor fordel med denne modellen er at vi kan sammenstille og kombinere erfaring og kompetanse fra forskjellige fagmiljøer, for de enkelte prosjektenes beste, sier Per Gunnar Eklund, leder av anlegg i Holte Consulting.

Avtalen har en varighet på 2 år med mulighet for forlengelse med 1 + 1 + 1 + 1 år, totalt 6 år.

– Vi har god erfaring fra tidligere samarbeid med Bane NOR, og ser frem til å konkurrere om oppdrag for Sporveien i denne avtalen, avslutter Marit Liv Solbjørg, dagligleder i Insenti Samferdsel.


For mer informasjon, kontakt:

Marit Liv Solbjørg, daglig leder i Insenti Samferdsel
Tlf.: 958 35 831
E-post: marit.liv.solbjorg@insenti.no

Per Gunnar Eklund, leder anlegg i Holte Consulting AS
Tlf.: 915 26 619
E-post: pge@holteconsulting.com

Øystein Aasprong, avdelingsleder byggeledelse i OPAK AS
Tlf.: 907 76 617
E-post: oystein.aasprong@opak.no

Relevante artikler