Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

OPAK Bergen med sentral rolle i miljøbygget K2

OPAK har vært rådgivere på prosjektet Hesselberg Lindeberg, som ble ferdigstilt og overlevert i juni.

26/10/2020

OPAK Bergen har hatt rollen som byggherreombud for K2, det toppmoderne nybygget ved Høgskulen på Vestlandet. – K2 er bygget for fremtiden, sier daglig leder i OPAK Bergen, Lars Furheim.

K2 ble offisielt åpnet av kunnskapsminister Henrik Asheim tidligere i høst, og blir omtalt som Vestlandets mest moderne undervisningsbygg. Statsbygg har vært prosjektets byggherre, og OPAK Bergen byggherreombud og SHA-koordinator.

– Bygget er svært gjennomtenkt på alle vis, med løsninger som er tilpasset fremtidens studenter. Vi har tatt klima- og miljøhensyn i hvert steg av prosessen, sier prosjekt- og byggeleder i OPAK Bergen, Vidar Juvik.

Bærekraftige løsninger

K2 er en del av Høgskulen på Vestlandets Campus Kronstad i Bergen, og har plass til 3000 studenter og 300 ansatte. Bygget er oppført med høye klimaambisjoner, og er tilrettelagt for moderne og fremtidsrettede undervisningsmetoder, blant annet toveis fjernundervisning og virtuell virkelighet (VR/AR).  Under koronakrisen har studentene hatt glede av de moderne video- og lydløsningene i alle undervisningsrom.

K2 er et nullutslippsbygg som er bygget med 1550 kvadratmeter med solcellepanel på taket og energieffektive løsninger for oppvarming og nedkjøling. Samlet sett slipper bygget ut 40 prosent mindre CO2 enn tilsvarende bygg. K2 er BREEAM Excellent-sertifisert, noe som setter høye miljøkrav.

Langsiktig samarbeid

Statsbygg uttrykker at de er svært fornøyde med resultatet av K2-prosjektet, og med samarbeidet med OPAK underveis.

–  Statsbygg er veldig fornøyd med måten OPAK har løst sitt oppdrag som byggherreombud på. OPAK har fulgt opp prosjektet «on site», noe som har gitt oss den tryggheten vi trenger uten å være tilstede på byggeplass mer enn hver annen uke, sier prosjektleder for K2, Lars Christian Gomnæs.

OPAK Bergen og Statsbygg har samarbeidet i ulike prosjekter på Campus Kronstad i over ti år. OPAK kjenner dermed Høgskulen på Vestlandet og området godt.

– Det er en stor fordel for oss å samarbeide med en langsiktig og solid aktør som Statsbygg, samtidig som Statsbygg drar nytte av vår lokale tilstedeværelse og erfaring med flere prosjekter i området, sier daglig leder i OPAK Bergen, Lars Furheim.

———————-

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Lars Furheim
Daglig leder, OPAK Bergen
Tlf. 971 68 025
E-post: lars.furheim@opak.no

OPAK tilbyr høy kompetanse og et bredt spekter av rådgivningstjenester til bygg-, anleggs- og eiendomsmarkedene. Våre kjerneytelser er prosjektledelse, byggeledelse, leietakerbistand, anskaffelser, konseptvalgutredning, usikkerhetsanalyse, byggfaglig spesialrådgivning, eiendomsrådgivning, energi- og miljørådgivning. Selskapets ansatte har bakgrunn som sivilingeniører og ingeniører, sivilarkitekter, mur- og tømrermestere, elektrikere og rørleggere, samt sivil- og bedriftsøkonomer. Se www.opak.no for mer informasjon.


Relevante artikler