Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
OPAK AS
Selskap

Program for tirsdag 6. juni 2023

"God forvaltning av boligselskaper"

30/5/2023
«God forvaltning av boligselskaper»

Tilstandsanalyser og vedlikeholdsplanlegging
Tilstandsvurderinger er en viktig del for godt vedlikehold av bygninger. Her får dere en presentasjon på hvor ofte boligselskaper burde ta seg tid til dette, hvor tidlig ute man skal være, og nødvendigheten av tilstandsvurderinger med vedlikeholdsplaner.
Frank Vinjerui fra avdeling Eiendomsrådgivning har 15 års erfaringer med tilstandsvurderinger og redegjør for alt du trenger å vite om tilstandsvurderinger.

Betong er vedlikeholdsfritt – eller?
Betong er et byggemateriale som i større eller mindre grad er benyttet i så å si alle bygg. Mange er av en oppfatning av at betong er tilnærmet vedlikeholdsfritt, men er det egentlig det? Innlegget tar for seg skademekanismer i betong og hvordan man ved relativt enkle grep kan unngå omfattende kostnader for rehabilitering og skadeutbedring av betongkonstruksjoner. Spesialrådgiver Bjørn-Erik Andersen gir deg veiledning og råd innenfor betong.

Forvaltningsstrategi og prosess
I alle boligselskap er det ulike interesser hos beboerne. Noen ønsker å investere for å få størst mulig prisstigning og gevinst ved salg, andre ønsker det så billig som mulig. Dette påvirker hvordan ulike beboere stiller seg til oppgraderinger og vedlikehold, spesielt om det er medfører ulemper som dårlig tilgjengelighet, mye lyd og høye påtvungne kostnader. Basert på OPAKs erfaringer vil vi diskutere strategier rundt slike prosesser, og besvare spørsmål rundt temaet. Prosjektleder Bjørn Håkon Elgen Semb byr på spennende og nyttig informasjon.

Energibruk/energirådgivning
Med bla. økte strømpriser kan energirådgivning være meget relevant for å se på mulighetene for reduksjon av kostnader knyttet til energibruk. Presentasjonen vil si noe om hvordan OPAK går frem ved en energikartlegging, hva OPAK kan bistå med, hvordan en typisk leveranse ser ut og hvilke relevante støtteordninger som finnes pr. dags dato. Ole Gustav Rontén deler sin kunnskap rundt energibruk.

Relevante artikler