Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Dette er wikipedia for folk i byggebransjen

Nettportalen samler informasjonen du trenger på et sted.

15/11/2014

Nettportalen samler informasjonen du trenger på et sted.

Eiendomsinformasjon.no er startsiden med fokus på eiendom og eiendomsutvikling, eller som daglig leder i N1 Arkitekter, Martin Brundell sier:

– Dette er som wikipedia for folk i byggebransjen.

Nettsiden inneholder nyttig fagstoff som er relevant for eiendomsutviklere og eiendomsbesittere, både privat og profesjonelt. Siden samler nyttige lenker til ulike regelverk, ulike aktører og annen nyttig faginformasjon.

Brundell forteller at han bruker siden aktivt når han trenger informasjon om plan- og byggesaker.

– Dette er uten tvil den beste portalen med informasjon i denne bransjen. Her finner man ting samlet på ett sted og man finner relevant informasjon kjapt. Blant annet reguleringer og informasjon om prosesser og regelverk, forteller han.

Ikke fancy, men praktisk

Nettsiden startet som et personlig arbeidsverktøy for OPAKs avdelingsleder i plan- og byggesaksavdelingen, Svein Roar Holt, allerede i 1997.

– Jeg ønsket å ha en samleside for all informasjon jeg trengte i arbeidet som saksbehandler av plan- og byggesaker. Det var av rent praktiske grunner at jeg ønsket samle informasjonen her, forteller han.

Fagportalen har siden starten utviklet seg parallelt med Holts utfordringer i arbeidslivet. Avdelingslederen har også jobbet som utviklingsdirektør i Neas, Briksdalen Eiendom og Arico Eiendom.

Fagportalens omfang og innhold har dermed utviklet seg til bli et nyttig og informativt verktøy for alle med interesse for bygg og eiendomsbransjen.

– Jeg har aldri prioritert å få hjelp av webutviklere, så den er kanskje ikke så fancy, men tilbakemeldinger tyder likevel på at den oppleves som oversiktlig, nyttig og brukervennlig.

Styrket kompetanse

Holt jobber i dag som avdelingsleder for OPAKs Plan- og byggesaksavdeling. Bedriften ønsker i samarbeid med Holt at siden skal bli brukt mer aktivt av alle type brukere innen byggebransjen, også privatpersoner.

– Vi ønsker å fronte denne siden mer og gjøre den mer tilgjengelig. Med tiden har den utviklet seg til å bli en nyttig fagside, påpeker Holt.

OPAK har styrket sin kompetanse innenfor fagområdet plan- og byggesak, og kan nå tilby et landsdekkende og helhetlig tilbud av slike rådgivningstjenester.

Dette ønsker de blant annet få frem gjennom denne nettportalen.

Trofaste brukere

Brukerne er mange og varierte. Holt kan fortelle at han har over 1200 sidevisninger daglig, uten at han følger trafikken nøye. Og mange av disse er trofaste.

– Jeg har brukt siden som en trofast startside i mange år, forteller Hans Jacob Låhne, utviklingsdirektør i North Bridge Management AS.

Han fikk høre om siden av en bekjent og bruker den primær til jobb.

– Det er et bredt utvalg av relevante nyheter i min bransje her, i tillegg til at det er lett å finne god informasjon om plan og byggesaker. Det er mye informasjon på ett sted og enkelt å klikke seg videre til gode kilder, forteller han.


Relevante artikler