Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Sagene Brannstasjon

Utvendig rehabilitering av det verneverdige bygget til originalt utseende

Oppdragsgiver

Omsorgsbygg Oslo KF

Verdi (prosjektverdi)

Ca. 40 MNOK

Enheter

Størrelse

1 778 kvm

Tidsrom

2008-2012

OPAKs rolle

Prosjektledelse

Byggeledelse

Prosjekteringsledelse

Entrepriseform

Generalentreprise

Faser

Gjennomføringsfase

OPAKs honrar

Beskrivelse

Sagene brannstasjon er Oslos eldste brannstasjon. Brannstasjonen ble bygget i 1915, på en tid da brannfolkene kjørte hest og kjerre, noe som naturligvis stilte andre krav til byggets funksjoner enn de forutsetninger som eksisterer i dag. Stasjonen er siden oppføringen ombygget og modernisert flere ganger. Bygget er verneverdig og oppført på Byantikvarens Gule liste. Sagene brannstasjonen dekker distriktet fra Sognsveien til bygrensen nord, videre til Årvoll, Økern og ned til Sofienbergparken.

Brannstasjonen var i drift gjennom byggesaken, men lokalisert i midlertidige lokaler på samme tomt. Utvendig ble fasaden tilbakeført til opprinnelig stand fra 1914, da som var kalkpusset og skurt. Tak ble skiftet ut med ny takoppbygging og ny takstein lik tidligere teglstein. Innvendig ble det gjennomført en total bygningsteknisk oppgradering med innvendige ombyggingsarbeider, elektro, vvs- og tekniske utbedringsarbeider samt generell brannteknisk oppgradering av hele bygget.

Innvendig oppgradering av bygningen og tekniske anlegg til dagens krav. Utvendig rehabilitering innenfor begrensinger gitt i Byantikvarens kategori «gul liste»-bygg.

Bildegalleri

No items found.

Utvalgte referanser