Nye aksjonærer og millionoverskudd for OPAK Bergen AS

OPAK Bergen AS slipper til sentrale medarbeidere på eiersiden, og går mot millionoverskudd for 2019. – Det ligger knallhard jobbing bak denne snuoperasjonen, sier daglig leder Elin Tryti.

OPAK Bergen AS gikk inn i året med en forventning om svak vekst. Rett før årets slutt ser det ut til at rådgivningsselskapet innenfor bygg- og anleggsbransjen isteden kan glede seg over et overskudd på opp mot to millioner kroner – og en resultatmargin på over 10 prosent.

– Vi har rendyrket fokuset på prosjekt- og byggeledelse, landet flere langsiktige avtaler og fått nye medarbeidere raskt ut i prosjekter. Det er en luksus i vår bransje, sier daglig leder i OPAK Bergen, Elin Tryti.

GODE TIDER: Even Skarvatun Måge og Phakhanat Laksanasompong har travle dager på kontoret i Solheimsgaten. Foto: Chris Jørgen K. Rødland

Kjenner Bergen best
I begynnelsen av desember gikk flere av medarbeiderne inn på eiersiden i selskapet, og får dermed nyte godt av oppturen til selskapet. Samtidig beholder de eksisterende aksjonærene majoriteten i selskapet. Rådgivningsselskapet med hovedkontor i Oslo skilte ut OPAK Bergen og OPAK Trondheim i separate aksjeselskap i 2017. Bakgrunnen var å øke den lokale tilstedeværelsen med større nærhet til markedet. Mens OPAK i Oslo hadde svært gode resultater i fjor, opplevde Trondheim og Bergen en mer langsom utvikling. Dermed er gleden over årets millionoverskudd ekstra stor:

– Det ser veldig lyst ut for OPAK Bergen nå. Vi har en flat struktur med strategi om å vokse organisk. Bare i år har vi ansatt fem nye medarbeidere, rett og slett fordi oppdragsmengden er så stor. Jeg tror en viktig årsak er at vi som bor i Bergen kjenner markedet best. Når flere medarbeidere nå går inn på eiersiden skaper det ekstra eierskap og tilhørighet, fremholder Tryti.

Betydningsfullt arbeid
Mens OPAK Bergen AS spesialiserer seg på prosjekt- og byggeledelse, får de solid bistand fra hovedkontoret i Oslo ved behov, med tjenester som usikkerhetsanalyse og leietakerbistand. Blant de spennende prosjektene på listen til bergenskontoret ligger utbygging av Bybanen, rammeavtale med Universitetet i Bergen og et nybygg for barne- og ungdomssykehuset ved Haukeland universitetssykehus.

– Nå ser vi etter nye medarbeidere som kan ta del i de interessante prosjektene vi har foran oss. Vi ønsker selvgående mennesker med noe erfaring som kan tre raskt inn i rollen som prosjekt- eller byggeleder. Hos oss vil de rette kandidatene finne trivelige kollegaer, gode ordninger og unik nærheten til kunden i svært engasjerende prosjekter, forteller Tryti.

Interessert i en karriere i OPAK? Les mer her: https://www.opak.no/jobb-2/